Забавления за малки и големи в Археокомплекс “Долината на Тракийските царе”
Секция: ЛЮБОПИТНО
15 Юли 2024 19:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Забавления за малки и големи в Археокомплекс “Долината на Тракийските царе” Детски интерактивен спектакъл, работилници и игри с обезопасени мечове ще забавляват посетителите

/КРОСС/ На 20 юли 2024 и на 4 август 2024 Археокомплекс „Долината на тракийските царе" организира забавления за малки и големи! Детски спектакъл, детска работилница и игри с Багатур ви очакват в най-новия туристически комплекс в община Казанлък.

На 20 юли 2024 от 10 часа всички посетители могат да се включат в интерактивният детски спектакъл „Зайови небивалици". Представлението за малки и големи превръща участниците в актьори, които сътворяват историята на място с помощта на Кака Бори и Иван Стилянов - музикант, който ще озвучи забавленията с песни и китара.

„Нашата цел е да зарадваме малките сърчица  да поиграем и да попеем заедно. С музика на живо и чувство за хумор сме приготвили големи „Зайови небивалици" и очакваме всички деца да се забавляваме заедно" - казват създателите на интерактивното представление, което е безплатно за всички посетители на комплекса.

Веднага след представлението малчуганите  ще имат възможност да се включат в тематична работилничка за изработване на Зайо от естествени материали. Така всяко дете ще си отиде у дома със саморъчно направен подарък.

А докато малките посетители се забавляват, тракийски войни от Багатур организират игри с обезопасени мечове, в които могат да се включите, ако посетите Археокомплекс „Долината на тракийските царе". Правилата на играта, мечовете и щитовете са от нас - от вас се иска само да дойдете с приятели и добро настроение! Професионалистите от Багатур ще ви очакват от 10 до 17 часа в комплекса и с лъкове, с които може да стреляте по предварително зададени мишени, с тракийско оръжие и вълнуващи демонстрации.

На 4 август 2024 от 10 ч. в Археокомплекса отново ще ви посрещне интерактивен детски спектакъл и работилничка - този път посветени на нотите. „Приказка за нотите" ще запознае децата с Дядо До, младият Сол, Маестро Си, Баба Ми, Г-Жа Фа и госпожиците Ла и Ре и ще ги научи, че хубавите неща в живота се постигат с търпение, любов и трудолюбие. А веднага след спектакъла сме подготвили детска работилничка за изработване на музикални инструменти - „маракаси".

Забавленията за малки и големи са безплатни за посетителите на Археокомплекс „Долината на тракийските царе". А таксата за участие в работилничките и стрелбата с лък е 5 лв.

Археокомплексът "Долината на тракийските царе" представя света на траките по съвременен и атрактивен начин. Освен отправна точка към всички тракийски гробници и културни обекти в района, комплексът е и място, в което може да прекарате един незабравим ден, да надградите знанията си за траките, да наемете колело и да обиколите Долината на тракийските царе по свой собствен маршрут, да се впуснете в света на траките с 3D виртуалната реалност или да си направите снимка с тракийски дрехи.

Елате да се забавляваме заедно!

Следете събитията тук:

Зайови небивалици: https://www.facebook.com/share/iJ6P9RHp66o7FR2k/

Тракийски игри с Багатур: https://www.facebook.com/share/U8pJjXfZqTwLRvsD/ 

Приказка за нотите: https://www.facebook.com/events/1707498013387679/

Археокомплекс "Долината на тракийските царе" работи всеки ден от 9 до 19:00 часа. Ще ни откриете тук - https://maps.app.goo.gl/z4uXynudnwmtjbuZ8