Змия нападна тайландец, той я умъртви с три ухапвания
Секция: СВЯТ
16 Юли 2024 06:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Змия нападна тайландец, той я умъртви с три ухапвания

/КРОСС/ Тайландец, ухапан от змия, си отмъсти, като ухапа змията три пъти, което докара до гибелта на змията и оцеляването на индивида. Този случай отразява локалното поверие, че сходно деяние може да обезврежда отровата,  Жп-работникът Сантош Лохар, спял в работния си лагер, когато бил ухапан от змия. Вместо да изпадне в суматоха, ядосаният 35-годишен мъж сграбчил змията и я ухапал три пъти, като в последна сметка я умъртвил.

Сантош изяснява, че в неговото село се счита, че ухапването на змия в гърба два пъти може да противодейства на отровата ѝ. Колеги незабавно откарали Сантош в близката болница за лекуване. Когато новината за това извънредно събитие се популяризирала, хората се събрали в болничното заведение, с цел да се срещнат със Сантош и да чуят историята му. Някои селяни считат, че змията може да не е била отровна, тъй като в противоположен случай животът на Сантош би бил в сериозна заплаха.

„ В моето село хората имат вяра, че в случай че те ухапе змия, би трябвало да я ухапеш два пъти, с цел да неутрализираш отровата, “ изяснява Лохар. Лекуващият доктор удостовери, че Сантош се възвръща и е отвън заплаха. Лекарят не разяснява успеваемостта на метода с назад захапване, само че подсигурява, че Сантош е получил подобаваща здравна помощ. Този случай провокира любознание и спор измежду локалните поданици, като някои поддържат обичайното поверие, а други слагат под подозрение неговата годност. Историята също притегли вниманието към разнообразните и от време на време нетрадиционни способи, които общностите употребяват за справяне с ухапвания от змии.

Бързата реакция на Сантош и последвалата здравна интервенция са обезпечили оцеляването му, само че случаят накара мнозина да се замислят върху успеваемостта на сходни обичайни практики, разяснява вестникът. Като обвързвана с случая вест вестник Thaiger оповестява, че питон прекъснал футболен мач на Чон Бури. Футболист се сблъскал ненадейно с огромен питон на стадиона. Спасителен екип заловил змията и многочислените й яйца, които представлявали опасност за децата, играещи в региона.

*Снимката е илюстративна