Нинова се завръща в БСП, намери вратичка в устава
Секция: ПОЛИТИКА
15 Юли 2024 20:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нинова се завръща в БСП, намери вратичка в устава

/КРОСС/ Конгрес през ноември ще взема решение за Корнелия След решението на Контролната комисия в Българска социалистическа партия да не разреши на някогашния ръководител на столетницата Корнелия Нинова да се кандидатира за трети мандат, въпреки всичко “вратичка ” в устава се намира. След решението на Софийския градски съд да отпише Нинова като ръководител на партията и да сложи като изпълняващ длъжността Атанас Зафиров, тя има право на втори късмет - Конгресната комисия ще взема решение занапред дали има или не право да е още веднъж началник на социалистите.

Това удостовери и пред “Труд news” депутатът от столетницата, един от четиримата, правилни на Нинова, Христо Проданов. “В момента тече отчетно-изборен цикъл за регионални и общински шефове, като от тях зависи кой и по какъв начин ще бъде повдигнат. Мисля, че госпожа Нинова няма да апелира, откакто си е подала оставка. По-скоро мисля, че има хора в Националния съвет на Българска социалистическа партия, които не са съгласни с тези решения. Не мога да се наемам с прогноза, само че допускам, че това ще се случи ”, разяснява Проданов, който е считан за един от околните на някогашната партийна шефка. Представител на отсрещния лагер, непожелал да го цитираме, също уточни, че обжалване в съда ще има.

“Това са жалки опити, съдът към този момент се е произнесъл ”, отсече той. По наша информация конгресът на БСП ще се организира през есента, най-вероятно при започване на месец ноември. Новият ръководител обаче ще бъде определен с директен избор, което би донесло разгромна победа на Нинова, вещаят поддръжниците є от висшия ешалон на левицата, комeнтирали пред нас.