Андреа Бочели празнува 30 години на сцената с новия си албум Duets
Секция: Шоубизнес
16 Юли 2024 05:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Андреа Бочели празнува 30 години на сцената с новия си албум Duets

/КРОСС/ Броени дни след звездния си концерт на лондонския фестивал BST Hyde Park , един от най-успешните типичен реализатори на всички времена Andrea Bocelli афишира новия си албум Duets , в който са събрани най-обичаните му взаимни планове, както и чисто нови творби по случай 30-годишнината му. Тази сбирка от 32 песни, която ще излезе на 25 октомври , включва дуети с Ed Sheeran, C?line Dion, Sarah Brightman, Dua Lipa, Jennifer Lopez, Giorgia и Luciano Pavarotti , както и нови колаборации, записани особено за албума с Shania Twain, Chris Stapleton, Gwen Stefani, Marc Anthony, Karol G, Sofia Carson, Lauren Daigle, Elisa, Matteo Bocelli и Hans Zimmer .

През 30-годишната си кариера маестрото си сътрудничи на италиански, испански и британски език с оперни митове, звезди от телевизионния екран, рок и поп икони, джазмени и типичен пианисти, както и със фамилията си. И доста от тези сътрудници, които пеят, пишат и продуцират, се трансформират в огромни другари на Bocelli.

Сингълът, с който е разгласен албума, е " Da Stanotte in Poi (From This Moment On) " на Bocelli и петкратната носителка на GRAMMY - Shania Twain - най-продаваната поп изпълнителка на всички времена. Това е преправка на нейния голям шлагер " From This Moment On " с новозаписан текст, продуциран от Rick Nowells .

Shania постоянно е харесвала концепцията да извърши песента като типичен дует и в този момент, 27 години след издаването ѝ, тя намира съвършения сътрудник, с който да я показа на напълно нова аудитория. Анонсът за Duets идва в навечерието на огромно тридневно събитие в Италия, в което звезди от целия свят ще дойдат в родния град на тенора, Лаятико, с цел да изнесат концерти на 15, 17 и 19 юли в Teatro del Silenzio (Театър на тишината) - спиращ дъха амфитеатър в тосканските хълмове. Това събитие навън ще бъде снимано и пуснато по кината тази есен.

Озаглавен ANDREA BOCELLI 30: THE CELEBRATION , филмът ще бъде режисиран от номинирания за GRAMMY и притежател на премията Emmy , Sam Wrench , който стои зад най-печелившия концертен филм - Taylor Swift - The Eras Tour .

Отделенa новa документална продукция за маестрото също ще излезе по кината тази година. " Andrea Bocelli: Because I Believe " наблюдава пътя му от непретенциозен реализатор в пиано бар до международно приет артист с разпродадени концерти по целия свят. С новия си албум Duets Andrea Bocelli продължава да изненадва и очарова своите фенове 30 години по-късно. Ще посрещнем Andrea Bocelli в България на 14 септември на стадион „ Васил Левски " в София .