Living Vehicle с актуализация на CyberTrailer
Секция: Автомобили
16 Юли 2024 17:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Living Vehicle с актуализация на CyberTrailer

/КРОСС/ Living Vehicle Inc. пусна повече подробности за своето луксозно електрическо ремарке, вдъхновено от ъгловатия дизайн на Cybertruck на Tesla. Разкрит през май, неговият CyberTrailer - определен като „интелигентен дом на колела извън мрежата" е проектиран да се отличава от традиционните, като е по-независим от комуналните връзки за авантюристи, които искат свобода от ограниченията на конвенционалните къмпингарски настройки.

Луксозният кемпер осигурява независимо захранване за всички свои нужди и допълнителна мощност за теглещото превозно средство, когато е извън мрежата. Според неговия производител, той използва източници на енергия, като усъвършенствани слънчеви панели и резервни системи за генериране на електроенергия, за да се подвизава по-далеч извън мрежата от всеки друг RV на пазара.

„Основното ограничение на сегашния изцяло електрически дизайн на RV е инфраструктурата за зареждане и комунални услуги" - каза главният изпълнителен директор и съосновател на Living Vehicle Матю Хофман - „CyberTrailer е независим от мрежовите ресурси и може да се впусне в природата, без да се нуждае от паркинги за каравани или станции за зареждане."

Living Vehicle е кулминацията на десетилетие опит на Матю и съпругата му Джоана Хофман в проектирането и живеенето в мобилни пространства и е съосновано с бащата на Матю, Валтер Хофман, главен сервизен директор. Компанията се фокусира върху създаването на „устойчиви мобилни решения за живот от висок клас при номадски начин на живот". Със седалище в Санта Барбара, Калифорния, компанията иска да постави стандарта за пътуване извън мрежата и произвежда захранвани със слънчева енергия електрически ремаркета за пътуване от 2017 г.

CyberTrailer използва слънчевата енергия с до 5 кВт слънчево производство извън мрежата, което според Living Vehicle е безпрецедентно в RV индустрията и съответства на домашните слънчеви системи. За сравнение, L1 от електрическия RV иноватор Lightship,разполага с до 3 кВт слънчева енергия. Интегрираните слънчеви панели покриват цялата повърхност на покрива на CyberTrailer и проследяват слънцчевата светлина като се накланят към слънцето, за да максимизират най-много енергия възможно улавяне.

Начинът на работа гарантира, че батерията на RV остава заредена, когато излагането на слънце е ограничено. Това решение с двойно захранване създава бързо енергия и поддържа 240-V зареждане от ниво 2 за теглене с електромобил и оборудване за отдих като електрически велосипеди, мотоциклети и скутери.

CyberTrailer има и собствено задвижвани оси, за да намали драстично загубата на пробег по време на теглене от електрически и задвижвани с ICE теглещи превозни средства. Обширните инженерни усилия са насочени към оптимизиране на аеродинамичните характеристики на CyberTrailer, за да се постигне максимална мощност и горивна ефективност с всички теглещи превозни средства. Тези нововъведения имат за цел да позволят пътуване до по-отдалечени места извън мрежата.

„Ние се ангажираме да направим приключенията извън мрежата по-достъпни" - казва Хофман - „Осите за ремаркета със собствено захранване променят правилата за достигане до най-отдалечените дестинации. CyberTrailer намалява безпокойството за пробег и прави пътуването извън мрежата с електрически превозни средства реалност. С нашата иновативна технология всяко пътуване може да стане неограничено."

Компанията казва, че CyberTrailer се съчетава идеално с EV пикапи като Cybertruck, Ford F-150 Lightning и Rivian R1T, но също така е съвместим с конвенционалните превозни средства с ICE (двигател с вътрешно горене). Алтернаторите с висока мощност в теглещите превозни средства с ICE могат да осигурят резервен източник на енергия за електрифицираното ремарке, като гъвкавостта гарантира достъпност за всички, независимо от типа задвижване на превозното средство.

CyberTrailer разполага с характерната сгъваема тераса на Living Vehicle. Разположена в задната част на ремаркето, тя служи като място за отдих на открито и се спуска на земята като рампа за транспортиране на по-голямо оборудване за отдих като мотоциклети, велосипеди и каяци.

Патентована система за генериране на вода, заимствана от други модели ремаркета на Living Vehicle, извлича влагата от въздуха. Системата, комбинирана с усъвършенствани процеси на рециклиране, позволява на собствениците да удължат пътуването без вода или отпадъци.

Living Vehicle казва, че ще разкрие допълнителни подробности за дизайна и иновативни функции на CyberTrailer по-късно това лято. Започвайки от $175 000, заинтересованите купувачи могат да резервират място в списъка за чакане на RV с напълно възстановим депозит от $100, поставен на уебсайта на компанията. Доставките се планира да започнат през 2025 г.