Предстоят тестове за засичане на средна скорост от камерите на ТОЛ-системата
Секция: Автомобили
16 Юли 2024 18:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоят тестове за засичане на средна скорост от камерите на ТОЛ-системата

/КРОСС/ Предстоят тестове за засичане на средна скорост от камерите на ТОЛ-системата. Това се договориха представители на Министерството на вътрешните работи (МВР), Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и Националното ТОЛ управление на среща, става ясно от информация, публикувана на страницата на МВР. Институциите са се обединили около необходимостта проектът да бъде реализиран в оперативен порядък.

Необходимо е спешно да започне изработката на „пътна карта“ с ясно разписани срокове и дейности, които всяко едно ведомство трябва да предприеме и изпълни, е посочил на срещата Кирил Габеров – началник на политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Действията по надграждане на системите и изработване на софтуерните решения са в напреднала фаза, като следващият етап ще се съсредоточи върху провеждане на необходимите тестове. Идеята е цялостната система да обезпечи всички елементи по правоохранителната верига.

Приоритет в съвместната ни работа е бързото и адекватно реализиране на технологичните промени, е казал заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев.