Тежка остава обстановката с множеството пожари в страната
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Юли 2024 08:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тежка остава обстановката с множеството пожари в страната

/КРОСС/ Тежка остава ситуацията с множеството горящи огнища в страната. Дежурни екипи останаха да следят обстановката цяла нощ с пожара край пловдивското село Отец Паисиево.

Огънят там е частично овладян, но има все още тлеещи огнища. Хеликоптери са обливали с вода до късно снощи района. Десетки къщи изгоряха във вилната зона на Отец Паисиево, а повече от 15 души бяха принудително евакуирани. Засегнатата от пожара площ е огромна, а причините за възникването му - в процес на изясняване. В този час се събират доброволци, които да помагат в гасенето.

Силен вятър разпали отново огъня и край симеоновградското село Константиново снощи. Стигна се и до евакуация на хората от последните къщи. Направени са просеки, които да спрат огъня. Много от жителите на селото излязоха на главния път, страхувайки се, че стихията ще влезе в домовете им.

Големият пожар край Стара Загора беше овладян. Частичното бедствено положение обаче остава в сила. Тази нощ по целия периметър на пожара останаха дежурни екипи, които ще следят огънят да не се разрасне.