Денков за предложената декларация: Няма нарушение на Конституцията
Секция: Интервюта
17 Юли 2024 10:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Денков за предложената декларация: Няма нарушение на Конституцията

/КРОСС/ Корупцията е тази, която прави справедливостта невъзможна и обезсмисля работата на честните хора и ерозира доверието в институцииите. Корупцията краде мечтите на младите и те заминават за чужбина. Без да се справим с корупцията, няма как да оправим здравеопазването, инфраструктурата, градската среда, земеделието - всичко друго, което казваме, че е важно за нас. Това обяви председателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков.

На думите всички казват, че искат да се справят с корупцията. На дела това означава да се приемат законите, да се приемат правила, с които се избират хора, които ги въвеждат на практика. Виждаме, че това не се е случило и затова няма как това да стане, посочи още Денков.

"Системно и упорито някои политически играчи, например хората около Пеевски, побутват встрани тези теми и се опитват да ги подменят, вместо да си свършим работата. Извадихме тази тема пред скоби, за да може да вървят и другите. Обяснихме логиката на президента на това решение и той каза ясно, че ако получим подкрепа в НС, то тогава ще разгледа тази възможност. Няма нарушение на Конституцията", посочи още Денков.

Покани са изпратени на всички, с изключение на "хората на Пеевски", които по думите му категорично са отказали подкрепа, изтъкна още той.

"Разговорът не е за правителство, а дали са готови да приемат тези закони и решения", завърши Денков.