Главчев с апел: Собствениците на тежка техника да се включат в гасенето на пожарите
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Юли 2024 16:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Главчев с апел: Собствениците на тежка техника да се включат в гасенето на пожарите

/КРОСС/ „Оперативният щаб досега е на отлично ниво - във връзка сме с Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната и Министерството на земеделието. Оформихме отношенията, за да се ускори процесът при подаден сигнал. Добавихме още една телефонна линия на МВР за сигнали за пожари. И 112 продължава да функционира", каза служебният премиер Димитър Главчев на заседанието на МС днес.

„Досега не съм отправял апел към земевладелци и собственици на строителни фирми да се включат в гасенето на пожарите. Когато се обръщат за помощ към държавата, е хубаво и те да са съпричастни и да помагат на гражданите при нужда", каза още Главчев.

Той коментира и работата на пожарникарите и доброволците в засегнатите от огъня места. „Вчера ги видях на терен - на предела на силите си са. В Стара Загора видяхме как пожарът беше стигнал до оградата на една къща. Било е въпрос на минути. Демонстрираха изключително професионални действия", каза министър-председателят.

Той говори и за срещата на върха във Вашингтон. "Нито се включваме с войски, нито ставаме безсрочни донори на Украйна - изпълнявахме си мандата и всичко, което е било отбелязано в решенията на НС", каза той.