Министър Запрянов: Приносът на Служба „Военна полиция“ към отбранителните способности на България е много важен
Секция: Интервюта
18 Юли 2024 18:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Запрянов: Приносът на Служба „Военна полиция“ към отбранителните способности на България е много важен

/КРОСС/ Министърът на отбраната Атанас Запрянов награди военнослужещи от служба „Военна полиция" днес, 18 юли, на тържествена церемония в Министерството на отбраната. „Големите работи в повечето случаи се вършат от малките хора. Затова във Въоръжените сили най-важен е войникът. Всичко, което ние планираме, не може да бъде реализирано, ако няма доблестни хора като наградените служители от „Военна полиция", каза министър Запрянов в своя поздрав към отличените.

За проявен висок професионализъм награди получиха военнослужещи от Регионална служба „Военна полиция" - Варна, осъществявали охрана и съпровождане на автотранспорт на военна техника за участие в учението „Ramstein Legacy - 2024" и от Регионална служба „Военна полиция" - Пловдив реализирали военно-полицейското осигуряване на Международното изложение „Хемус 2024".

„Вашата ежедневна дейност има стратегическо значение. Служба „Военна полиция" е като бойците на тихия фронт - тя не винаги се вижда на учения, на полети, на стрелби, обаче дейността, която извършва, е много важна. Приносът на Военна полиция към отбранителните способности на Република България е много сериозен и много важен", подчерта министър Запрянов.

Бригаден генерал Ивайло Сотиров, директор на Служба „Военна полиция" благодари за получените награди и подчерта, че те са признание за цялостната дейност на службата.