Ченчев: Критиците на „едноличното“ управление на Нинова днес управляват двулично – социалистите не заслужават това
Секция: Коментари
19 Юли 2024 09:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ченчев: Критиците на „едноличното“ управление на Нинова днес управляват двулично – социалистите не заслужават това

/КРОСС/ Защо в ЕП нашите представители не са участвали в гласуването на резолюцията за още помощ и оръжия за Украйна? БСП има ясна позиция - „против"

„Това, което предупреждавахме в няколко поредни кампании се случи - да виждате в Народното събрание да се говори за хората през този един месец работа? За закон, по който да се работи? Нали, имаше спешни закони? Нали, имаше закони по Плана за възстановяване и устойчивост? Парламентът трябва да работи, особено по време на кризи. Не, парламентът днес само изслушва. Няма и един проект за решение".

Това заяви в предаването „Делници" на Евроком народният представител от „БСП за България" Иван Ченчев.
В разговора за политтическата отговорност и ще има ли кабинет: „Къде е отговорността на Борисов? Дойде в парламента, за 24 часа обяви едно проектоправителство, каза - аз съм отговорен, но преговори няма да има. Защо да няма преговори? Защото не иска да има кабинет. Защото си мерят резултатите с ПП и си подсигуряват единствено собственото оцеляване", посочи Ченчев.

По думите му отговорността за целия този хаос е на Борисов, на Кирил Петков, които отказват да съставят кабинет, защото си мерят рейтингите и кой на кого щял да свали резултата на следващи и по-следващи избори. „Несериозно е заради сериозността на всичко, което се случва като кризи у нас и света, добави социалистът.

„Как обявяваш, че искаш да влезеш в разбирателство с човека до теб - като го изслушваш или като предварително му поставиш условия. Това сериозно ли е? Как да се стигне до разбирателство като 3 партии поставят 3 различни условия. Кого баламосват, че искат правителство", реагира м коментара си за политическата ситуация у нас Ченчев.