Пожар близо до бензиностанция в Харманли, изгоря кошара с 200 овце
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Юли 2024 10:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пожар близо до бензиностанция в Харманли, изгоря кошара с 200 овце

/КРОСС/ Пожар изпепели вили в Харманли и се разви опасно близо до бензиностанция. Късно вечерта в гасенето се включи и хеликоптер, за да бъдат спасени къщи в района.

По думите на Димитър Чакалов, директор на областната пожарна служба, пожарът към момента е локализиран. Цялата засегната площ е около 1000 дка.

"Изгорели са 10 вили, частично засегнати са шест халета, една кошара с 200 овце е унищожена, както и 150 дка боров масив. Имаше опасност огънят да мине от другата страна на пътя и да засегне голямата вилна зона зад нас", каза той. В близост до огнището е разположена и бензиностанция.

Двама огнеборци са пострадали в пожара. По информация на Чакалов лицата им са били обгорени, но са се включили отново в борбата. В района на селата Криво поле и Малък извор също бушува огън. Според директора на областната пожарна към момента няма опасност за хората и пламъците са далеч от населените места.

"Огромен беше пожарът. Лошото е, че е близо до града", каза кметът на Харманли Мария Киркова. Тя обеща, че властите ще направят всичко възможно, за да компенсират загубите на стопанина на изгорялата кошара с овце.