Меглена Кунева: Фон дер Лайен има репутация на човек, който умее да прави политики
Секция: Интервюта
19 Юли 2024 09:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Меглена Кунева: Фон дер Лайен има репутация на човек, който умее да прави политики

/КРОСС/ Урсула фон дер Лайен беше избрана за втори мандат като председател на Европейската комисия. Тя спечели с мнозинство, което успя да учуди самата нея. Това ще е мандат насред геополитически бури, насред война, ветрове на промяната вероятно около Вашингтон, все по-сложно място на ЕС в глобалната икономика и процесите по цял свят. Очакванията към новия мандат коментира в БНТ "Денят започва" първият български еврокомисар Меглена Кунева.

По думите й Фон дер Лайен има репутация на човек, който умее да прави политики, създаде добри връзки с Европейския парламент, което се вижда от резултата при гласуването, не отстъпи от зелената сделка, макар и не докрай осъществени всички идеи, бори се за позициите си по войната в Украйна.

Тя умее да преговаря с политическите семейства, ще продължи политиката си, каза го в своята реч, но тя умее да се вслушва, няма да отстъпи от нещата, към които е истински ангажирана, отбеляза Кунева,

Фон дер Лайен ще продължи да се бори за налагане на зелената сделка, в речта си отделя много силна част, посветена на земеделските производители.

Политиката е не само стратегия и не само излагане на идея, политиката е поведение и характер. Урсула фон дер Лайен мисля, че ги има и двете и това помогна за преизбирането й, подчерта Меглена Кунева.