Халил Летифов: Разделението не е форма на правене на политика
Секция: Коментари
21 Юли 2024 06:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Халил Летифов: Разделението не е форма на правене на политика

/КРОСС/ Разделението не е форма на правене на политика. Това каза снощи зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов в предаването „Говори сега" по БНТ.

Той призна, че го боли от разцеплението в партията. „Всички сме участвали в градеж на една силна, мобилизирана, монолитна структура, която с това ръководство, начело с почетния председател сме постигали тези резултати, включително и на последните парламентарни избори, в които ДПС стана втора политическа сила", заяви Летифов.

Попитан дали е било грешка отстраняването на Рамадан Аталай от областното ръководство в Пловдив, Летифов заяви: „Там имаше няколко области организации, които от години дават сигнали за нередности или най-малкото за това, че не се чуват. Когато председателят Пеевски пое ангажимент пред тях, че ако те наистина са единни в това си искане, той ще ги чуе. Въпросът е следният - ДПС трябва ли да се обновява, предвид призивите на младежката организация. Това е поколението, което трябва да ни наследи. Аз ще се присъединя към техния призив, че младежката организация няма да бъде инструмент в ничий ръце. Вярвам, че те ще устоят. Младежката организация има запазено място и своята огромна тежест вътре в организацията и те трябва да са на висотата на своята отговорност и вярвам, че във времето това ще бъде по този начин", каза депутатът

Джевдет Чакъров има еднакви права с другия съпредседател на ДПС и не е изолиран от решенията на ръководството, заяви Летифов.