Калоян Методиев: Самоцелното обединение е белег на слабост – силата е да се предлагат решения
Секция: Анализи
21 Юли 2024 12:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Методиев: Самоцелното обединение е белег на слабост – силата е да се предлагат решения

/КРОСС/ „Самоцелното обединение е белег за слабост. Силата е да се предлагат решения на проблемите, проекти за бъдещето и морален образ. Винаги съм си мислил, че смисълът на политиката е да дава добри резултати за обществото, а не да спасява някой поединично".

Това заяви в свой коментар за историческата победа на лейбъристите във Великобритания в пост във фейсбук политологът и независим народен представител Калоян Методиев.

Ето какво написа той:

„Лейбъристите постигнаха историческа победа на изборите във Великобритания. Лидерът им Кийр Стармър стана премиер. Преди две седмици назначи за медиен шеф на Даунинг стрийт (правителството) - Матю Дойл. Пост с глобално значение за ядрена сила, член на СС на ООН, Г7 и т.н. Дойл разказа за първата им среща преди три години, след която поема медийната политика на лейбъристите:

"Седях на интервю със Стармър и го попитах: "Кое е по-важно, обединението или да печелим? (unity or winning)". Можеше да ме замотае с формулировки как трябва да се обединим, за да спечелим и прочие, но без нито секунда колебание Стармър ми отвърна "Да печелим!".

И спечелиха. Споделям напълно това мнение. Самоцелното обединение е белег за слабост. Силата е да се предлагат решения на проблемите, проекти за бъдещето и морален образ. Винаги съм си мислил, че смисълът на политиката е да дава добри резултати за обществото, а не да спасява някой поединично".