Зеленски: Винаги ще бъдем благодарни за помощта на Байдън
Секция: Коментари
22 Юли 2024 09:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зеленски: Винаги ще бъдем благодарни за помощта на Байдън

/КРОСС/ Украинският президент Володимир Зеленски благодари на американския си колега Джо Байдън за предприетите „смели стъпки" в подкрепа на Украйна и похвали „трудното, но твърдо решение" на Байдън да прекрати участието си в президентската надпревара.

„Винаги ще бъдем благодарни за лидерството на президента Байдън. Той подкрепи страната ни по време на най-драматичния момент в историята. Помогна ни да попречим на Путин да окупира страната ни и продължи да ни подкрепя по време на тази ужасна война", написа Зеленски в социалната мрежа X.

Той заяви, че решенията на американския му колега ще бъдат запомнени като „смели действия, предприети в отговор на предизвикателни времена".

Украинският лидер подчерта, че ситуацията в Украйна и Европа остава трудна и че се надява на постоянна подкрепа и лидерство от страна на САЩ в бъдеще.

При администрацията на Байдън от февруари 2022 г. насам са отпуснати милиарди долари под формата на пакети военна помощ за Украйна. Байдън е твърд и гласовит поддръжник на Украйна в борбата ѝ срещу пълномащабното нахлуване на Русия, като мобилизира световните лидери да заемат подобни позиции.

Източник:БГНЕС