Костадин Костадинов: "Възраждане" винаги и навсякъде ще брани своя народ
Секция: Коментари
22 Юли 2024 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадин Костадинов: "Възраждане" винаги и навсякъде ще брани своя народ

/КРОСС/ "Това е Никола Димитров. Никола е от с. Мамарчево, общ. Болярово, обл. Ямбол, и е ямболския депутат на "Възраждане" вече трета година. Когато в сряда избухна пожара край Воден, той дойде и ме попита дали може да напусне работата в парламента и да тръгне веднага за там, за да се включи в гасенето. Естествено веднага беше освободен и през следващите три дни, заедно с възрожденците от Болярово, Елхово и Ямбол, помагаше на пожарникарите край Воден, Крайново, Странджа и родното му Мамарчево. Стоя там докато не изгасна и последният огън.

Вчера Никола ми се обади бесен. Не заради арогантното и неадекватно поведение на вътрешния министър Калин Стоянов, комуто искаме оставката. Той е ясен и си отива, така или иначе. Никола беше бесен, защото на хората с изгорелите къщи във Воден и Крайново им казали, че ще им дадат фургони, в които да живеят. Същевременно почти 100 000 украински туристи продължават да живеят у нас по луксозни хотели за сметка на всеки един български данъкоплатец - вкл. и за сметка на хората с изгорелите къщи. Ето защо Никола ще предложи утре решение, с което пострадалите хора да бъдат настанени, ако желаят, в хотели и къщи за гости в близките градове. Слава Богу, не са 100 000 като украинците, така че няма да излезе скъпо на бюджета. Що се отнася до къщите им, вече беше гласувано решение, с което те ще получат пълна компенсация за изграждането им наново.

Още нещо. Доброволците от "Възраждане" са винаги там, където е нужно, и никога не търсят медийна известност. Така е било, така и ще бъде. Защото "Възраждане" е единствената българска политическа организация и ще брани винаги и навсякъде своя народ - независимо от всичко.", написа Костадинов в социалната мрежа Фейсбук и добави снимка на Никола Димитров, който активно участва в гасенето на пожарите край с. Воден.