NIO с 50 PSS станции в Европа
Секция: Автомобили
22 Юли 2024 20:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
NIO с 50 PSS станции в Европа

/КРОСС/ Китайският производител на високотехнологични електромобили NIO обяви, че броят на PSS (Power Swap Station) станциите на компанията, които предлагат автоматична подмяна на изтощен батериен модул с напълно зареден, е достигнал границата от 50 броя на територията на Европа.

"На 15 юли в Норвегия официално беше открита 50-ата PSS в Европа", казват от NIO. "Тази най-нова Power Swap станция, разположена в Осло, е важен момент в нашия ангажимент за развитие на европейската инфраструктура, която поддържа безпроблемно пътуване за всеки потребител на NIO".

"От откриването на първата Power Swap Station в Лиер, Норвегия през 2022 година, потребителите на NIO като вас възприеха скоростта и удобството на смяната на батерии", споделят още от NIO. "Потребителите на NIO в Европа са извършили над 63 000 смени на батерии, като NIO осигурява около 3 милиона kWh (енергия) чрез смяната им. И това е само началото. Планирани са още NIO Power Swap станции, докато изграждаме широка мрежа в Дания, Швеция, Норвегия, Германия и Холандия, за да ви помогнем да стигнете по-далеч във вашия NIO с лекота".