Любомир Каримански: Почти всички държави, като че ли чакат развръзката в САЩ
Секция: Коментари
23 Юли 2024 06:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Любомир Каримански: Почти всички държави, като че ли чакат развръзката в САЩ

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Още от деня" по БНТ Любомир Каримански, каза че почти всички държави, като че ли чакат развръзката в САЩ. „Естествено, че ще има отражение, тъй като търговските отношения между Европа и Америка е в достатъчно тесни връзки и няма как една политика, която бъде насочена дали повече към това вътрешно оздравяване на икономиката на Америка или по-скоро към въоръжаване, да не даде отражение".

В зависимост от изборите в Щатите ще видим ще има ли нов модел или не, смята Каримански. „Българската икониомика не зависят чак толкова от Америка, но все пак чакаме".

С една дума мога да кажа, че вместо да сме към устойчиво развитие, ние вървим към неустойчиво развитие на нашата икономика, смята Кариманскси. „Продължаваме да подценяваме взамиоотношенията между ръста на възнагражденията и срещу този ръст какво производство стои. Голяма част от отговорите се дават в двата доклада на ЕК и ЕЦБ. И двата доклада ясно казват, че българският темп на нарастване на трудовите възнаграждения не съответства на производителността на държавата. Този тренд се променя само чрез инвестиции в инфраструктурата".