Нетера и клиентите ѝ останаха незасегнати от глобалния ИТ срив
Секция: Технологии
23 Юли 2024 10:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нетера и клиентите ѝ останаха незасегнати от глобалния ИТ срив Стриктните вътрешни политики и изборът на технологични партньори гарантират непрекъсната работа

/КРОСС/ Инфраструктурата и услугите на Нетера останаха незасегнати от глобалния срив на ИТ системите в петък, 19 юли 2024 г. Благодарение на стриктните мерки за сигурност и проактивния избор на надеждни технологични партньори, всички услуги на компанията като международна свързаност, колокация и хостинг, облачни услуги, GPS проследяване на превозни средства и др., не са спирали да функционират безпроблемно.

Прекъсването на ИТ услугите в петък възникна заради грешка в начина, по който софтуерна актуализация на доставчика на киберсигурност CrowdStrike взаимодействаше с операционната система Windows. Това блокира дейността на фирми, банки и авиационни компании по целия свят.

Нетера не използва продукти на CrowdStrike, така че клиентите на компанията могат да са спокойни за своите услуги.

„В Нетера винаги сме поставяли сигурността и надеждността на първо място. Затова искаме да уверим всички наши клиенти, че техните данни и услуги са в пълна безопасност. Глобалният срив на IT системите в петък не оказа никакво влияние върху нашата инфраструктура, благодарение на стриктните ни вътрешни политики и избора на технологични партньори. Оставаме на разположение за всякакви въпроси и допълнителна информация", коментира Павел Марчев, оперативен ръководител на техническия отдел на Нетера.