Кесяков: Безопасността на движението по пътищата трябва да стане национална отговорност
Секция: Коментари
23 Юли 2024 10:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кесяков: Безопасността на движението по пътищата трябва да стане национална отговорност

/КРОСС/ Тежък трафик и поредица от пътни инциденти през последните дни. 63-годишна жена и 8-годишно момиченце загинаха в автомобилна катастрофа на АМ „Струма" край Бобошево. Окръжна прокуратура - Кюстендил разследва случая. Образувано е досъдебно производство за ПТП с причиняване на смърт и телесна повреда.

Магистралата остана затворена за три часа. На същата магистрала, но на граничен пункт "Кулата" шофьор на камион загина в катастрофа. Товарен автомобил се е блъснал в друг товарен автомобил пред него. Загинал е водачът на автомобила, който се е блъснал в другия камион.

„Произшествия стават все повече и повече, приехме за съвсем нормално да има тежки пътни инциденти, да има убити на пътя. Безхаберието е тотално, контролът с нищо не се подобрява, организацията на движението става още по-лоша, липсва поддръжка на пътната инфраструктура", коментира в студиото на „Твоят ден" по NOVA NEWS председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите Красимир Георгиев.

Според бившия началник на КАТ Алекси Кесяков, безопасността е ангажимент на цялото общество и всички институции. „Често забравяме дела на всички участници в движението. Тези, които предизвикват катастрофи, са се откъснали от ситуацията на пътя, забравили са, че на пътя загиват. Докато безопасността не се превърне в национална ценност, ще имаме проблеми", добави той.