Управлението на София. Решенията в местния парламент – как се взимат
Секция: Коментари
23 Юли 2024 11:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Управлението на София. Решенията в местния парламент – как се взимат

/КРОСС/ Управляващите хвърлят един доклад, казват ви - гласувайте го, и когато човек започне да задава въпроси или да поставя под съмнение някои от предложенията, изведнъж автоматично ти ставаш враг, това заяви в БНТ "Денят започва" Карлос Контрера - общински съветник от ВМРО-Българско национално движение. Така не може да се води политика, беше категоричен той. Според него това се вижда и в общината, и в държавата. Решенията трябва да се взимат с консенсус, а какво се получава всъщност, попита Контрера. Резултатът от тези сблъсъци е липса на ефективност.

Той допълни, че е пресилено да се твърди, че е "сивият кардинал на опозицията". В крайна сметка ВМРО има достатъчно опит в СОС и в много ситуации опитът си казва думата, категоричен беше той.

Заяви, че е хубаво управляващите да се вслушват в това, което казват.

Част от българското общество не вярва в ефективността на разделното събиране на отпадъци - така Контрера коментира идеята на Столична община да удвои в следващите три години контейнерите за разделно събиране.

Трябва да бъдем наясно, че зад захаросаните приказки на политиците, не всеки отпадък става за разделно събиране и рециклиране, допълни Контрера.