Радина Величкова след европейската титла: Вярвам, че ще постигна още по-големи успехи
Секция: СПОРТ
23 Юли 2024 12:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радина Величкова след европейската титла: Вярвам, че ще постигна още по-големи успехи Как шампионката на 100 метра до 18 години беше посрещната у нас

/КРОСС/ Европейската шампионка на 100 метра при девойките Радина Величкова се прибра у нас след триумфа в Банска Бистрица. Момичето, което покори върха, накара всички да заговорят за нея и за бъдещето, което има в спорта. Освен златото, младата спортистка грабна бронзово отличие в скока на дължина. Най-бързата европейка при девойките е на 16 години, от Пловдив и признава, че няма време за празник и почивка, защото я чакат тренировки.

"Чувството да чуеш химна и да се качиш на най-високата стълбичка е просто неописуемо. Искам да изкажа благодарност на треньорката си, без нея нямаше да успея. Винаги съм си вярвала, че мога и вярвам, че ще постигна още много по-големи успехи. Емоциите, когато си дойдох, бяха по-силни, защото ме посрещнаха близките ми хора. Те ме подкрепят в добро и лошо, винаги", споделя тя.

"До последно се борех за златния медал, казваха ми, че мога да го спечеля. Очаквахме го, можех и още по-добре. Адски съм щастлива. Беше много трудно да овладея всички емоции след златото, така и на скока взех медал. Там не съм много доволна, но занапред вярвам, че ще покажа по-добри резултати", допълва тя.

Следващото състезание за нея е световно първенство под 20 години. Там се надява да подобри личните си постижения. Няма да има почивка, защото признава, че за успехите се изисква труд и дисциплина и засега няма да празнува.