Антон Кутев за назначаването на Ненчев за посланик в Украйна: Не се прави така
Секция: Коментари
24 Юли 2024 10:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антон Кутев за назначаването на Ненчев за посланик в Украйна: Не се прави така

/КРОСС/ „Никой не твърди, че премиерът или външният министър, които са едно и също лице, е извършил криминално деяние с назначаването на Николай Ненчев за посланик на България в Украйна. Не се прави така обаче". Това заяви в студиото на „Здравей, България" Антон Кутев, който е бивш говорител на служебните кабинети на Стефан Янев и на Гълъб Донев.

По-рано в своя позиция от Президентството съобщиха, че Министерският съвет никога не е внасял решение за назначаване на посланик в Украйна. За поста още през 2023 г. бил одобрен Петър Танев, но той така и не бил назначен. Кутев заподозря, че зад назначението на Ненчев без съгласието на държавния глава някой цели да се хареса на външни сили.

Той коментира и политическата обстановка у нас. „Математиката на третия мандат не излиза. Много трудно ще се състави правителство с него, но всички ние сме длъжни да опитаме", смята бившият говорител на служебните кабинети на Стефан Янев и на Гълъб Донев.

Попитан дали Румен Радев ще се откаже от президентски пост и ще направи своя формация, Кутев отговори, че „не очаква да направи такова нещо наскоро".