Проф. Александър Маринов: Няма шанс за реализиране на третия мандат
Секция: Анализи
24 Юли 2024 11:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Александър Маринов: Няма шанс за реализиране на третия мандат

/КРОСС/ Шанс за реализиране на третия мандат и съставяне на правителство няма - няма както аритметически, така и политически възможности за това. Има шанс при определени обстоятелства с този мандат да бъде поставена основа, предварително начало на нов тип разговори и комуникация, които да дадат плодове в следващия парламент, коментира в "Денят започва" социологът проф. Александър Маринов.

По думите му е възможно да има и промяна в следващия състав на Народното събрание.

"Например размяна на местата на втория и третия в подреждането още в хода на процедурата на връчване на мандатите - такова нещо не се беше случвало", заяви проф. Александър Маринов.

Според него процедурата трябва да се развие така че изборите да бъдат в началото на октомври, не по-рано, за да има възможност за пълноценна кампания през септември.

"Важно е този, който вземе третия мандат, да не го използва с цел протакане или партийна реклама, а за да покаже, че има начини да се направи опит за сериозен разговор и диалог", каза още проф. Александър Маринов.

Поясни, че формулата за служебното правителство след промените в Конституцията не може да даде яснота кой носи отговорност за управлението на страната.