90-годишна жена дари пенсията си на пострадалите от пожарите у нас
Секция: ЛЮБОПИТНО
24 Юли 2024 15:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
90-годишна жена дари пенсията си на пострадалите от пожарите у нас Мара Белева е доброволец, откакто е ученичка

/КРОСС/ 90-годишна жена е първата, дарила средства в БЧК-Кърджали за пострадалите от пожарите. Жената е успяла да отдели от пенсията си 50 лева.

Тя е не просто дарител, но е и един първите доброволци в БЧК-Кърджали отпреди около 80 години, когато е била едва на осем години. Семейството ѝ е от Беломорска Тракия и жената знае много добре какво е да имаш нужда от помощ. Огнената стихия ѝ припомнила какво е да останеш без дом.

Пострадалите хора имат нужда от всичко. Сърцето не ми трепна за тези 50 лева. Малка ми е пенсията, но винаги имам пари. Не е важно колко пари получаваш, а как ги харчиш", коментира в ефира на „Здравей, България" Мара Белева.

Тя разказва, че за своите девет десетилетия не е виждала подобна трагедия. „Исках да бъда там, да им помогна и да ги прегърна, да ги успокоя, че животът продължава. Важното е, че нямаше жертви. Стока и дрехи се купуват, държавата ще възстанови жилищата на хората", каза още баба Мара.

„Баба Мара е най-достойният пример за БЧК в Кърджали. Сърцето и душата ѝ са за хората. Вече 80 години показва своята състрадателност и съпричастност за всички наши каузи. Кампанията, която БЧК стартира, е за помощ на пострадалите от пожари. Всеки може да помогне чрез кратък СМС на номер 1466 или чрез банкова сметка, качена на сайта на БЧК", добави директорът на БЧК-Кърджали Светломира Димитрова.