Ден на траур в хърватския град Дарувар след атаката в дом за възрастни
Секция: СВЯТ
24 Юли 2024 17:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ден на траур в хърватския град Дарувар след атаката в дом за възрастни Шестима души бяха убити, няколко други са ранени

/КРОСС/ Днес е ден на траур в град Дарувар, Източна Хърватия, след като преди два дни бяха убити шестима души в дом за възрастни хора и ранени няколко други, съобщават хърватските медии. Заподозрян е пенсиониран военен полицай, който е син на една от жертвите.

Според информация на местните медии убиецът е задържан за срок до 30 дни и може да получи максимална присъда до 50 години затвор. Вчера срещу него бяха повдигнати 11 обвинения.

Мъжът влезе в понеделник в дома за възрастни и откри стрелба, вследствие на която петима души загинаха на място, а един човек почина в болница по-късно. Няколко други души бяха ранени.

Масовата стрелба в дом за възрастни в Хърватия: Появи се първа версия за мотива

Четирима от ранените остават на лечение в окръжната болница в Пакрац, като един все още е в критично състояние и се намира в интензивно отделение, информира ХИНА, като се позова на директора на болничното заведение Марина Майор.

Тя допълни, че трима от настанените в болница са в напреднала възраст, включително пациентът в тежко състояние, а четвъртият ранен е по-млад.

Според данни на хърватските медии стрелецът е 51-годишният бивш полицай от Военна полиция Крешимир Пахоки от Дони Дарувар. През 1996 година тогавашният президент на Хърватия Франьо Туджман го награждава с отличие, което се присъжда на хърватски граждани за образцова служба. Обвиненият за убийствата е ветеран от войната за независимост на Хърватия (1991-1995 година), отбелязва телевизия Ен1. Той е бил познат на полицията.

Източник:БТА