Сергей Лавров подкрепи Международното движение на русофилите и усилията на Николай Малинов
Секция: Русия
24 Юли 2024 18:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сергей Лавров подкрепи Международното движение на русофилите и усилията на Николай Малинов

/КРОСС/ „Отнасяме се с дълбоко уважение към дейността на Международното движение на русофилите. В България, където живеят президентът на тази структура Н. Малинов и други нейни членове, срещу тях е започнало истинско преследване само защото те поставят на международната арена въпроса за нормални отношения с Русия". Това заяви министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров във встъпителното си слово на среща с нестопански организации. „Все повече хора се противопоставят на подобни неистови опити на Запада да „отмени" всичко, включително нашата култура, история, да пренапише резултатите от Втората световна война и Великата Отечествена война. Все повече хора отхвърлят езика на шантажа, омразата и диктатурата", категоричен бе още Лавров

Изводите на външния министър бяха направени като част от негов анализ за състоянието на международната политика днес и упадъка на западните общества. Той подкрепи идеята за създаването на международна платформа в защита на традиционните ценности. „Много хора, дори и в Европа, искат да избягат от това настъпление на ЛГБТИ, от пълното игнориране на естествените исторически процеси, които са ни дадени от Бога. Много хора вече мислят да се преселят в Русия, такива примери вече има, а те ще се множат", коментира още Лавров.

Той постави като задача пред обществените организации да продължат да общуват със своите партньори на Запад, за да могат обикновените хора да разбират по-добре процесите, които се случват.

Автор: Александър Симов