Джо Байдън: Предавам щафетата на новото поколение
Секция: Коментари
25 Юли 2024 10:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джо Байдън: Предавам щафетата на новото поколение

/КРОСС/ Първо обръщение към нацията на американския президент Джо Байдън след оттеглянето му от кандидат-президентската надпревара. От Овалния кабинет той заяви, че „предава щафетата на ново поколение".

„Уважавам този пост, но обичам страната си повече", бяха думите на 81-годишния Байдън. В тържествената реч, която отбелязва края на политическата му кариера, президентът каза още, че демокрацията е в ръцете на избирателите.

Байдън каза, че е благодарен, че е бил президент, като обясни, че в никоя друга страна дете със заекване не би могло да заеме президентския пост. Държавният глава се обърна към американците с молба „да запазят вярата", защото „идеята за Америка е в техните ръце".

Привърженици на президента Байдън се събраха пред Белия дом в знак на подкрепа, докато президентът обясняваше оттеглянето си. Някои от тях държаха плакати с надпис: „Обичаме Джо" под звуците на духов оркестър.

"Надявам се, че имате някаква представа колко съм благодарен на всички вас. Най-хубавото на Америка е, че тук не управляват крале и диктатори, а хората. Историята е във вашите ръце. Силата е във вашите ръце. Идеята за Америка е във вашите ръце. Ние сме Съединените американски щати. И просто няма нищо, нищо, което да е извън нашите възможности. Ние се справяме заедно. Пазете нашата демокрация. Бог да благослови всички вас", каза Байдън.