Тагарев: Служебното правителство се е насочило да изпрати Ненчев като временен управляващ, защото това не изисква подписа и съгласието на президента
Секция: Коментари
25 Юли 2024 10:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тагарев: Служебното правителство се е насочило да изпрати Ненчев като временен управляващ, защото това не изисква подписа и съгласието на президента

/КРОСС/ Скандалът по върховете на властта заради българското посолство в Киев и назначението на Николай Ненчев като посланик коментира бившият министър на отбраната Тодор Тагарев в студиото на NOVA „Здравей, България".

България вече 2 години и половина няма посланик в Киев, в период, когато интересът към Украйна е изключителен. Това само по себе си е много лош индикатор за позицията на България спрямо войната между Русия и Украйна. И напълно неприемливо според мен, каза Тагарев.

В нашия кабинет приехме решение да предложим на президента да издаде указ за назначаване на друг човек - Петър Танев. Знам, че г-н Ненчев има интерес към тази позиция от дълго време, каза още той. По думите му служебното правителство се е насочило да изпрати Ненчев като временен управляващ, защото това не изисква подписа и съгласието на президента.

Когато има служебно правителство за повече от 3 месеца, няма как да се бавят тези назначения. В случая с Украйна - това е належащо, отбеляза Тагарев и добави, че Украйна е страна във война - не всеки би се съгласил да отиде там, със или без семейството си.