Системата за ранно известяване за пожари PrevenTIS на Телелинк Инфра Сървисис е регистрирала над 400 реални сигнала до момента
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Юли 2024 10:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Системата за ранно известяване за пожари PrevenTIS на Телелинк Инфра Сървисис е регистрирала над 400 реални сигнала до момента

/КРОСС/ Българската компания Телелинк Инфра Сървисис има изградени общо 24 системи за ранно известяване за пожари (PrevenTIS) на територията на страната ни. Те са разположени в природни паркове, регионални дирекции на Изпълнителна агенция по горите, общини и търговски компании. Телелинк Инфра Сървисис има успешно реализирани и два трансгранични проекта за превенция срещу пожари, при които бенефициент е Република Северна Македония /Каменна река/ и Република Гърция /Община Суфли/. Изградените системи предоставят навременна информация към ползвателите със своите възможности за известяване по мейл, SMS и пряко наблюдение през WEB интерфейс на системата.

За последните две години през системата PrevenTIS има регистрирани и обработени над 500 събития, от които 434 реални известия за пожари, които са предадени към заинтересовани лица.

При направения анализ и липса на медийни представяния за събития в районите, от които са получени съобщенията се установи, че предприетите своевременни мерки от местните структури са ограничили разпространението и разрастването на съответните пожари, което говори за ефективната работа на технологичните системи на Телелинк Инфра Сървисис .

Компанията Телелинк България е основана през 2001 г. в София, като поетапно открива офиси и в други европейски държави - Северна Македония, Обединеното кралство, Германия и Албания. През 2017 г., дейността на Телелинк е реорганизирана в отделни дружества, като Телелинк Инфра Сървисис изпълнява проекти в областта на комуникационната инфраструктура, системи за сигурност, фотоволтаични системи, критичната инфраструктура, система за охрана на човешкия живот, смарт системи, центрове за данни и пр.