Антон Хекимян: Отговорността за несъбарянето на хотела на Гайтански е изцяло на кмета Терзиев
Секция: Коментари
25 Юли 2024 11:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антон Хекимян: Отговорността за несъбарянето на хотела на Гайтански е изцяло на кмета Терзиев

/КРОСС/ Отговорността за несъбарянето на хотела на Румен Гайтански до язовир Искър е изцяло на кмета Васил Терзиев, който явно целеше да си направи поредната пиар акция със заглавия като "Терзиев събаря незаконните постройки на Румен Гайтански", заяви в "Денят започва" общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

"Става въпрос за тригодишна сага, проведена от екипа на г-жа Фандъкова, от екипа на ГЕРБ в Столичната община. Дела, които са водени. Терзиев сложи хикс. Той зачеркна целия този труд, парите, които са изхарчени от софиянци, за да бъде защитен общественият интерес. И той накрая даде три месеца гратисен период, за да пусне вълка в кошарата - така образно може да го наречем", коментира Хекимян.

Попита кога Терзиев е получил уверението на г-н Гайтански, че сам ще събори постройката си.

"Добре е г-н Терзиев да излезе и да каже как точно са се разбрали с г-н Гайтански. Подписали ли са протокол кога точно ще започне това събаряне? Какъв ще е механизмът? Какъв ще е графикът, в който ще се случва? Изчака се срокът, в който г-н Гайтански трябва да събори тези постройки. Мина и срокът обаче, в който Общината е можела да събори тези постройки - с цената на 2 млн. лева, които после ще бъдат изискани. Тъй като г-н Терзиев е възложил на общинската фирма това да го свърши, ние искаме да видим и документите, с които той е възложил на общинската фирма да спре събарянето. Единственото, което се случи там е, че са съборени 12 керемиди", допълни Антон Хекимян.

Г-н Терзиев и екипът му проспаха и още нещо - пътната безопасност. Договорите с фирмите, които слагат маркировки и островчета, са изтекли и той нищо не прави по въпроса, каза още Хекимян.