Водещият УНГ специалист от „УМБАЛ-Пловдив“ д-р Асенов с демонстрация пред светила на медицината
Секция: Здраве
25 Юли 2024 14:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Водещият УНГ специалист от „УМБАЛ-Пловдив“ д-р Асенов с демонстрация пред светила на медицината

/КРОСС/ Водещият специалист и началник на УНГ отделението в „УМБАЛ-Пловдив" д-р Асен Асенов беше домакин на свои колеги, изтъкнати специалисти в оториноларингологията. Те посетиха болницата, за да присъстват на демонстрация на нова техника в ринопластиката - презервационна, изискваща богат клиничен и хирургичен опит.

Сред гостите беше д-р Питър Ким, един от най-известните специалисти по пластична и реконструктивна хирургия на костите на лицето. Той е собственик на Efil clinic в Дегу в Южна Корея и организатор на Пинокио симпозиум в родината си. Сред посетителите бяха и д-р Рушаполь Садат от Бангкок, Тайланд, както и д-р Йоаким Атлин от Упсала в Швеция. Поканата бе отправена от д-р Асенов по време на голям УНГ форум в Истанбул и бе осъществена с любезното съдействие на изпълнителния директор на болницата д-р Динчо Генев.

Демонстрацията бе проведена в обновената операционна зала на УНГ отделението, която е оборудвана с апаратура от последния вик на технологиите - ултразвуков (пиезо) нож за прецизно рязане на кости и съвременен ендоскопски апарат за визуализации на оперативните техники. Медиците наблюдаваха презервационната ринопластика с всички детайли и ендоскопска визуализация на скритите моменти, посочи д-р Асенов. Той уточни, че пациентката е била млада със сериозен козметичен и естетически проблем - несъразмерно голям за лицето й нос. Гостите останаха изключително впечатлени не само защото са се запознали с новата оперативна техника в детайли, но и от невероятния резултат - естествено красив нос.