Сградата на РЗИ – Стара Загора ще бъде енергийно обновена
Секция: Здраве
25 Юли 2024 16:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сградата на РЗИ – Стара Загора ще бъде енергийно обновена

/КРОСС/ Директорът на РЗИ - Стара Загора д-р Недялка Кабаджова представи публично проекта „Енергийно обновяване на сградата на Регионална здравна инспекция - Стара Загора" на 25 юли 2024 г. Договорът за неговото изпълнение е подписан на 8 май тази година с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Той е финансиран чрез Механизма за възстановяване и устойчивост по процедура за предоставяне на средства BG-RRP-4.020 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт". Стойността на проекта е 1 481 686,43 лева.

Ще бъдат енергийно обновени 4400 кв. метра площи чрез поставяне на топлоизолация на покрива, пода и стените. Ще бъде подменена дограмата и външните врати, осветлението ще се подмени с енергоспестяващи лампи. На покрива ще бъде изградена фотоволтаична инсталация, която ще осигури електроенергия за нуждите на РЗИ.

Прогнозата е след изпълнението на мерките, сградата да достигне клас на енергийно потребление „А", като се постигне спестяване от годишното потребление на първична енергия от 66% спрямо състоянието към момента на кандидатстване. Емисиите от парникови газове ще бъдат намалени със 110 тона годишно.

Обявена е обществена поръчка за избор на изпълнител на строително-ремонтните дейности.

Срокът за изпълнение на договора за финансиране е до 30.06.2026 г.

Този документ е създаден при изпълнение на Договор №BG-RRP-4.020-0052-C01 за изпълнение на предложение за изпълнение на инвестиция „Енергийно обновяване на сградата на Регионална здравна инспекция - Стара Загора", финансиран по Процедура за предоставяне на средства BG-RRP-4.020 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт" от Механизъм за възстановяване и устойчивост.