Ford Tourneo Connect : Разнообразие за всички
Секция: Автомобили
25 Юли 2024 19:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ford Tourneo Connect : Разнообразие за всички

/КРОСС/ От Леонид Селиктар

Изцяло новото Tourneo Connect на Ford е най-многопрофилното и многоприложимо пазарно предложение на Ford. Моделът е в състояние да отговори на нуждите както на млади семейства, така и на потребители с активен начин на живот, и дори като разумно решение за бизнес употреба под формата на пътнически превозвач (шатъл) и дори такси.

Благодарение на двете си версии на междуосие и съответно интериорно пространство, Ford Tourneo Connect се предлага в богат набор конфигурации, като е в състояние да предложи възможност за транспортирането на до седем човека. В богатата гама варианти за задвижване има отговор на всяко разумно изискване и очакване, а изпълнението на модела във версия с четири задвижващи колела и увеличено отстояние от пътя предлага отлична алтернатива на така популярните през последните няколко години SUV модели, по-голямата част от които обаче не разполагат с тази повишава проходимостта способност.

С интересен и отличаващ се екстериорен дизайн и три нива на изпълнение- Active, Titanium и Sport, основният коз, с който разполага Ford Tourneo Connect е неговият интериор. Просторен, с модулно изпълнение на седалките и наистина много и разнообразни отделения за по-малки багажи, моделът е отговор на изискванията на онези от клиентите, които искат да извлекат максимума, без да се налага да се обременяват сериозно финансовото си състояние.

В интериора на Ford Tourneo Connect откриваме голяма и с лесен достъп ниша над главите, множество отделения за предмети и бутилки в панелите на вратите и средната конзола, удобна равнина в предното табло над волана, три жабки, както и двойка "скрити" чекмеджета под всяка една от предните седалки. Както последните две, така и всички останали на борда на автомобила предлагат приятна позиция за седене, а задните и допълнителна модулност чрез възможността си за накланяне на облегалките, както и чрез опцията за поединично сгъване или цялостно отстраняване от конструкцията на колата.

Новото Tourneo Connect предлага също така и впечатляваща товарна вместимост, като при отстраняването на втория и третия ред седалки, дългата му версия (LWB) обещава пространство от 3.1 куб.м, а SWB такова от 2.6 куб.м.

В зависимост от нивото на изпълнение, в оборудването на Ford Tourneo Connect могат да бъдат открити 10.25-инчов дигитален инструментален панел, 19 системи за подпомагане на управлението за допълнителен комфорт и сигурност на пътя. В тази група са включени адаптивен круз контрол, система за следване пътното платно, регулируем ограничител на скоростта, система за подпомагане на потеглянето по наклон, предни и задни паркинг сензори, автоматично задействане на спирачната система в случай на опасност от удар и други.

Освен системата за задвижване на четирите колела, друга технологична новост, която е добавена в модификационното портфолио на Ford Tourneo Connect е новата седемстепенна PowerShift автоматична предавателна кутия, която обещава още по-безпроблемна и неангажираща експлоатация, като е налична при по-мощните- 122 конски сили, дизелови версии на автомобила.

В двигателната гама на автомобила са включени 1.5-литров EcoBoost бензинов агрегат с мощност от 115 конски сили и максимален въртящ момент от 220 Нм, както и два EcoBlue мотора със 122 конски сили и 320 Нм, и 102 конски сили и 280 Нм.

Интересно развитие в модификационната гама на Tourneo Connect настъпи през март тази година, когато Ford анонсира нова версия на многофункционалният си модел, задвижващата система на която е изпълнена в PHEV зареждаем хибриден вариант.

Tourneo Connect PHEV ще се предлага в пет- и седемместен вариант, и в три нива на оборудване- Trend, Titanium и Active, като задвижването е изпълнено с 1.5-литров, EcoBoost бензинов двигател и електромотор за обща максимална мощност от 150 конски сили и 350 Нм, предавателната кутия е шестстепенна роботизирана, а интегрираната батерия позволява бързо зареждане с капацитет от 50 kW.

От Ford споделят, че новата модификация Tourneo Connect PHEV, първите доставки на която се очаква да бъдат осъществени през последната четвърт на тази година, е първа по рода си в сегмента и от компанията са си поставили за цел автомобилът да предложи свободен пробег в чист електрически режим от 110 километра.

С всичко казано до момента, новото Tourneo Connect е и отлична кола за каране. Замислена още от самото си създаване като такава, тя предлага отличен простор и комфорт на дълъг път, стабилно позициониране и реакция в завой, маневреност в градски условия и отлична видимост върху случващото се около купето.