Търсят се кръводарители за 20-годишното момиче, пострадалото при взривовете край Елин Пелин
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Юли 2024 12:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Търсят се кръводарители за 20-годишното момиче, пострадалото при взривовете край Елин Пелин

/КРОСС/ Търсят се кръводарители за пострадалото при взривовете край Елин Пелин 20-годишно момиче, съобщиха от Минно-геоложкия университет.

"Спешно се нуждаем от кръводарители за Кристина Петрова Шишкова, за гр. София, болница "Пирогов". Кръвната група няма значение! Академичната общност на Минно-геоложки университет благодари предварително на отзовалите се!", гласи публикация на университета във Фейсбук.

Момичето е с 85% изгаряния и от "Пирогов" определиха състоянието й като "тежко с лоша перспектива".

Баща й - доц. Петър Шишков е първата жертва на ужасяващите експлозии. Той е главен асистент в катедра "Подземно строителство" при Минно-геоложкия университет. Той е представител на гилдията на пиротехниците в България, дизайнер на шоу програми с фойерверки, на 49 години. При адския взрив е получил 35% изгаряния и е бил силно обгазен.

Мощни взривове разтърсиха района край Елин Пелин вчера малко след 18.30, а складовете за пиротехника продължават да гърмят и към момента. Все още остава неизвестна причината за трагедията. Обявено е частично бедствено положение и снощи започна евакуация на хората от село Гара Елин Пелин. Ограничено е движението в района и е преустановено движението на влаковете. Фини прахови частици над нормите са замерени в района на Елин Пелин, показват данните от мобилната лаборатория.