Кметът на Шумен откри Международния турнир по ускорен шах и блиц “Опен Шумен”
Секция: СПОРТ
26 Юли 2024 19:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметът на Шумен откри Международния турнир по ускорен шах и блиц “Опен Шумен” Проф. Христо Христов: Шумен трябва да бъде люлката на шахмата в България

/КРОСС/ "За мен е чест, че имам възможността да открия традиционния Международен турнир по ускорен шах и блиц. Фактът, че за поредна година успяваме да организираме този турнир и за него са се записали 240 участници от 12 страни, показа на какво ниво е той. Целта ни е люлката на шахмата в България да бъде именно град Шумен". С тези думи кметът на град Шумен проф. Христо Христов откри Международният турнир по ускорен шах и блиц "Опен Шумен".

От своя страна, директорът на клуба Атанас Димитров благодари за подкрепата на Община Шумен и пожела приятна игра на всички участници.

"Опен Шумен" е най-голямото шахматно състезание в България и привлича състезатели от цялата страна и от различни кътчета на света. Общият награден фонд е 20 000 лв.

Тази година турнирът ще се проведе в периода 26-28 юли в зала "Арена Шумен".

"Вълнуваме се, че Шумен отново е домакин на събитие от такъв ранг и че ще имаме възможността да посрещнем състезатели и гости от толкова различни места", коментира Илиян Хараланов, председател на СКШ "Шумен".