Валентин Радев: В складовете няма оживял човек
Секция: Интервюта
27 Юли 2024 09:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Валентин Радев: В складовете няма оживял човек

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по бТВ Валентин Радев, каза че има загинали хора в складовете, там няма оживял човек буквално - тези, които са по свидетелски показания. Телефоните ги виждаме, клетките, не се обаждат и никой не казва, че си е вкъщи, значи са вътре. По преки обяснения от хора, които са били вътре, например охраната, трима души са вътре. Двама млади, единият е синът на собственика и  друг младеж - също около тази възраст, и един възрастен - около 50-годишен".

 „Съболезнования за всички пострадали, цяла нощ бяхме там. Много е неприятно за местните хора и за близките на пострадалите. Влизахме вътре на два пъти. В складовете няма нищо - автомобили, всичко е изгоряло. Ударната вълна, която е близко - там всичко е пометено, автомобил, който е два метра е събран и смачкан на 50 см, има цели бетонни колони на пътя, не можехме да минем. Успяхме да влезем с бронирани автомобили, смело, но внимателно с каски и бронежилетки, с бронирани коли", разказа Радев.

„От началото още да кажа, че не знам защо се стигна до приказки за евакуация, получавахме от BG-ALERT - нямаше нужда от такова нещо, но хората не знаят, трябват експерти. Ако трябва да търсим нещо хубаво - това е, че няма осколки. Не отива нищо на големи разстояния, за това не трябваше да има евакуация и да притесняваме хората. Складовете са в полето. Има големи отстояния, така че е добре направено", каза бившият вътрешен министър и председател на сдружението на специалистите по боеприпаси.

бТВ, „Лице в лице"