Язовирна стена в Централна Русия се скъса след проливни дъждове
Секция: Русия
27 Юли 2024 10:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Язовирна стена в Централна Русия се скъса след проливни дъждове

/КРОСС/ Проливни дъждове снощи причиниха скъсване на стената на язовир в централната част на Челябинска област в Русия, което принуди властите да евакуират няколко близки селища, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на местните власти.
Регионалните власти на Челябинска област в южната част на планината Урал съобщиха в приложението "Телеграм", че 100-метров участък от язовирната стена на Киолимското водохранилище се е срутил и четири села са заплашени от покачващата се вода. Общо около 200 души живущи в тях са застрашени.

Длъжностни лица съобщиха, че повече от 160 жители са били евакуирани като предпазна мярка и не се съобщава за пострадали.

В района са изпратени спасителни екипи от руското министерство на извънредните ситуации и регионалния център Карабаш, а за евакуираните хора са създадени приемни центрове.

"По предварителни данни е наводнено едно село. Населението е информирано и уведомено за актуалната ситуация. Взето е решение за превантивна евакуация на три населени места, които се намират по течението на река Киолим", се казва с съобщение на канцеларията на пълномощния пратеник на руския президент в Уралския федерален окръг.