Костадин Костадинов: Главните прокурори през последните години пазят организираната престъпност
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Юли 2024 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадин Костадинов: Главните прокурори през последните години пазят организираната престъпност

/КРОСС/ "Целта на гражданската защита е да поддържа едно ядро от доброволци", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Всички манипулации и внушения, че "Гражданска защита" би ни върнала към времето на социализма са "доста плитки и елементарни", беше категоричен той. За "Възраждане" е важно да се консолидира доброволческият ресурс на страната.

"Какъвто и да е сегашният модел за управление на кризи, ако изобщо имаме такъв. Аз лично виждам нещо, което ме ужасява. Държавата ни съществува само по инерция. Цели държавни системи се крепят на косъм и късмет", заяви Костадинов.

От партията предлагат да се възстанови "Гражданска защита" като отделна агенция. Не са получили отговор и какво се е случило с оборудването на "Гражданска защита".

"Не можаха да ми кажат къде са отишли всички тези масиви, а това е материално обезпечаване, което струва милиони".

Или възстановяваме "Гражданска защита" или при следващото бедствие - при следващия пожар, при следващото голямо подобно нещастие като в Елин Пелин, пак ще се налага да идват хора, които искат да помагат, а полицията да ги гони, уточни лидерът на "Възраждане".

Костадин Костадинов коментира и актуални политически сюжети.

"Не е важно кой е, а какво прави главният прокурор. Независимо от личността те правят едно и също - пазят организираната престъпност".

И допълни, че това може да се каже за всеки главен прокурор през последните 10, 15 години. Костадинов каза, че са видели битка за овладяване на съдебната система.

"Сблъскаха се две лобита - на Пеевски, който еднолично контролира прокуратурата, а другото е лобито на кръга около ПП-ДБ".

Цялата съдебна реформа била направена "нескопосано", според Костадинов.