Сестри Стоеви с първи триумф на Олимпиадата в Париж
Секция: СПОРТ
27 Юли 2024 18:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сестри Стоеви с първи триумф на Олимпиадата в Париж

/КРОСС/ Сестрите Габриела и Стефани Стоеви спечелиха първия си мач от олимпийския турни по бадминтон. Те се наложиха с 2:1 гейма срещу други две сестри - Йеюн Нга Тин и Йеюн Пю от Хонконг.

Състезанието в Арена "Порт дьо ла Шапел" изгледаха президентът Румен Радев и съпругата му Десислава, които са в Париж за откриването на Игрите.

Българките спечелиха с лекота първата част, в която се наложиха с 21:11 точки. Втората част не се разви по план и след множество обрати те пропуснаха мачбол при 21:20 и отстъпиха с 21:23.

В решителната трета част срещата вървя точка за точки до 13:13, след което българките направиха пет поредни, за да се откъснат с 18:13. В края на частта сестрите надделяха с 21:15, за да запишат първата си победа в Париж.

Участието на сестри Стоеви на олимпийския турнир в Париж 2024 продължава в неделя с мач срещу китайките Лиу Шен Шу и Тан Нин, които в другия мач от групата победиха Ани Сюй и Кери Сюй (САЩ) с 21:11, 21:14.г. Срещата ще започне не преди 15:40 часа българско време.

Първите два дуета продължават на четвъртфиналите.