Петър Волгин: Европа трябва да защитава своята идентичност
Секция: ПОЛИТИКА
28 Юли 2024 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петър Волгин: Европа трябва да защитава своята идентичност

/КРОСС/ Мнозинството в този Европейски парламент, което определи като "трансатлантическо и евроатлантическо", е доста по-досадно от българското, което е труднопостижимо. Това каза евродепутатът от „Възраждане" Петър Волгин в предаването „Говори сега" по БНТ.

По думите му Урсула фон дер Лайен е загробила Европа с налагането на Зелената сделка, деиндустриализирала я е и в резултат на това Европейският съюз е започнал да изостава икономически от САЩ и Китай.

„Европа на суверенните нации" е новата група в Европарламента, чиито член е „Възраждане".

Отстояване на националния интерес е ключово за групата на „Европа на суверенните нации". „Европа трябва да защитава своята идентичност, която се крепи върху християнската религия, която се крепи върху многовековните традиции на този континент", заяви Волгин.

Европейските граждани трябва да имат различни гледни точки, а това е възможно само ако има медийна свобода.

Той коментира отхвърлянето на конституционните промени от Конституционния съд. Той нарече промените „некадърни". „Разбира се, че има нужда от промени в съдебната система, но когато едни некадърници се заемат да го правят, те ще го свършат като кучето на нивата. Избирателят също се произнесе - ПП-ДБ си загуби половината избиратели на последните избори", посочи Волгин.

БНТ, „Говори сега"