Дарин Георгиев: Ситуацията с пожарите е много показателна за това, че е крайно време в България да има кризисен център
Секция: Коментари
31 Юли 2024 06:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дарин Георгиев: Ситуацията с пожарите е много показателна за това, че е крайно време в България да има кризисен център

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Още от деня" по БНТ Дарин Георгиев каза, че ситуацията с пожарите е много показателна за това, че е крайно време в България да има кризисен център, от който всички такива ситуации да бъдат координирани и управлявани. „В момента виждаме хаос и никой няма готовност да реагира на природните предизвикателства. Такъв център трябва да разработи приоритетите и на държавата ни в случай на кризисна ситуация".

Относно срещата с ИТН, Георгиев каза, че са били 6 души от тяхната партия. „Това, което чухме от тях бяха разумни политики и трябва да им се отдаде заслуженото уважение, защото поставиха много точни и ясни приоритети за страната ни в един много тежък момента. Поставиха се много точни приоритети. Политиките, които те представиха не са чужди за нас. В детайли може много да се работи и има какво да се желае, но като конкретика, като приоритети, свпадат с нашите виждания".

Те знаят, че ги подкрепяме идеологически като няма да се спирам на всички приоритети, а тези, които са в моята сфера, обясни Георгиев. „От гледна точка на въшната политика моето мнение е, че България има външно министерство, но няма външна политика. Това е моето мнение. Приоритетите за външната политика са Шенген, зелена сделка и както ИТН споменаха на срещата домакинството на България по ЮНЕСКО. Детайлите са, че България не участва в нито една европейска мисия."

ИТН ще имат нашата подкрепа за техен мандат, заяви Георгиев. „Срещата не беше приключила, когато излязох, но нагласата, която усетих в моите колеги, че всички шест души, ще ги подкрепим. Условия не поставяме, единствено да участваме в детайлното изграждане на политиката".