Положителна е пробата за наркотици на шофьора, причинил катастрофата с ранени, сред които и две деца, в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Август 2024 18:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Положителна е пробата за наркотици на шофьора, причинил катастрофата с ранени, сред които и две деца, в София Предвиденото наказание за това престъпление е затвор до 6 години

/КРОСС/ Положителна е пробата за наркотици на шофьора, причинил катастрофата с ранени, сред които и две деца, в София. Това научи NOVA от свои източници. По-късно от Софийската районна прокуратура потвърдиха, че той е шофирал след употреба на кокаин.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност, съобщи на брифинг говорителят на Софийската районна прокуратура Николай Николаев. Шофьорът е обвинен за причиняване на тежка телесна повреда при катастрофа с превишена скорост и след употреба на кокаин. Предвиденото наказание за това престъпление е затвор от една до шест години.

За него има данни, че трайно не пребивава на територията на България и има шофьорска книжка от Мексико, която ще се установява дали е истинска. Той често пътувал до Мексико. Колата, с която е станал инцидентът, не е негова. Според свидетелски показания се е движил със скорост над разрешената.

Припомняме, че вчера 43-годишният мъж даде доброволно проба за алкохол на мястото на инцидента, но отказа тест за наркотици. Проба обаче му е взета след постановление на съда. Софийската районна прокуратура ще поиска шофьорът да бъде задържан под стража.