Самолет "Спартан" успешно транспортира до "Пирогов" детето, пострадало при инцидент на плажа в Созопол
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Август 2024 17:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Самолет "Спартан" успешно транспортира до "Пирогов" детето, пострадало при инцидент на плажа в Созопол

/КРОСС/ Екипаж от 16-а авиационна база - Враждебна със самолет C-27J „Спартан" успешно извърши днес авиомедицинска евакуация, съобщиха от Министерството на отбраната. Самолетът излетя в 12:37 часа от летище София с медицински екип от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" на борда със задача транспортиране на пациент, дете на 9 години, от УМБАЛ - Бургас до София.

Командир на екипажа бе капитан Йордан Димитров, помощник-командир - капитан Борис Тодоров и борден инженер - старши лейтенант Преслав Димитров. Благодарение на техните действия, в 16:18 часа самолетът се приземи успешно обратно на летище София.

Пострадалото 9-годишно дете е в тежко състояние. То пострада тежко, след като бе заклещено в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол снощи, малко след 20.00 часа. Качвайки се на нея, докато работи на ивицата, момчето губи равновесие и пада във въртящото се устройство, което почиства пясъка.

Задържан до 24 часа е водачът на машината. Разпитват се свидетели по образуваното досъдебно производство, съобщиха от полицията.

По първоначални данни момченцето е било оставено без надзор, заедно с 10-годишния си братовчед. Другото дете не е пострадало. Транспортираното до "Пирогов" дете е с тежка черепно-мозъчна травма, с травма на гръдния кош и на белия дроб. Все още има опасност за живота му. Въведено е и в медикаментозна кома.