Слънчево и ветровито, с превалявания на изток
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Август 2024 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчево и ветровито, с превалявания на изток

/КРОСС/ Днес ще бъде предимно слънчево. Купеста облачност ще има преди обяд над крайните югоизточни райони и там на места ще превали. След обяд над Североизточна България и Родопите ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 29°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има преди обяд над Странджа, а след обяд над източните райони на Стара планина и Родопите и на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 17°.

По Южното Черноморието валежи ще има преди обяд, а по Северното в следобедните часове и ще бъдат придружени с гръмотевици. Вятърът ще бъде до умерен от северозапад, но по-късно след обяд ще отслабне и ще се ориентира предимно от изток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 34°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 22 мин. и залязва в 20 ч. и 43 мин. Продължителност на деня: 14 ч. и 21 мин. Луната изгрява в 5 ч. и 53 мин. и залязва в 21 ч. и 08 мин. Фаза на Луната: новолуние.