Напълно потушен е пожарът на депото за отпадъци в Цалапица
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Август 2024 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Напълно потушен е пожарът на депото за отпадъци в Цалапица

/КРОСС/ Напълно потушен е пожарът на депото за отпадъци в Цалапица. На място остава дежурен екип огнеборци и водоноски на ОП "Чистота". Това съобщава кметът на Пловдив Костадин Димитров в профила си във Фейсбук.

За сметището са осигурени два разпръсквача за вода, които също ще останат там.

Показателите за качеството на въздуха в Пловдив са добри, сочат данните на двете измервателни станции на РИОСВ в града. РЗИ отмени мерките с препоръки за носене на маски и ограничаване дейностите на открито, допълва кметът.

Той благодари за професионализма и всеотдайността на пловдивските огнеборци, на заместника си по екология Иван Стоянов, който е на депото още с първата пожарна, на Десислава Георгиева, на фирмите ПИМК, ГАП 07, Персенк, Европейски пътища, София асфалт, които са откликнали и веднага са изпратили хора и техника да помагат за потушаването на огъня.

"Искам да подчертая синхрона и координацията между всички институции в Областния кризисен щаб, начело с проф. Христина Янчева - Служба "Пожарна аварийност и защита на населението", РИОСВ, РЗИ, ОД на МВР, Община "Родопи".
Благодарение на добрата организация и съвместна работа пожарът бе изгасен за по-малко от 48 часа", допълва Костадин Димитров.

В друг пост кметът на Пловдив съобщава, че след кратката буря вчера вечерта в Пловдив има паднали клони. Обработени са всички над 20 сигнала. Днес работата на общинските предприятия продължава.