Синоптик: Ще имаме високи температури. Тази месец очакваме да са до 35-40 градуса
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Август 2024 16:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Синоптик: Ще имаме високи температури. Тази месец очакваме да са до 35-40 градуса

/КРОСС/ Август е типични летен месец, ще имаме високи температури. Тази месец очакваме да са до 35-40 градуса. С много голяма сигурност може да кажем, че не очакваме толкова продължителен период с такива температури, каквито имахме през юли - над 40 градуса. Това каза синоптикът Анастасия Стойчева в предаването „Тази неделя" по бТВ.

Синоптикът прогнозира, че през август няма да бъдат достигнати и надминати температурните рекорди за страната ни.

„Пак ще имаме периоди, в които температурите ще са 34-39 градуса. Това ще се случи още следващата събота и неделя, след това захлаждане, което усещаме вече почти навсякъде в страната", допълни Стойчева.

По думите й степента на пожароопасност остава висока и през август. Метеорологът напомни, че на сайта на НИМХ всеки ден се публикува актуализирана карта на пожароопасността за три дни напред.

В края на юли и началото на август България беше домакин на 61-ата пленарна сесия на Междуправителствения панел по изменение на климата на ООН.

„Като телевизионен метеоролог от тази сесия разбрах, че ние имаме още много работа. Обърна се много внимание на местната власт, какво трябва да направят градовете, например презастрояването", коментира Станислава Цалова.

бТВ, „Тази неделя"