Назарян след срещата с Радев: Ярки политически фигури не трябва да бъдат служебни премиери
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Август 2024 16:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Назарян след срещата с Радев: Ярки политически фигури не трябва да бъдат служебни премиери

/КРОСС/ Ярки политически фигури не трябва да бъдат служебни премиери. Това заяви Рая Назарян след срещата с президента Румен Радев. Председателят на 50-ото Народно събрание разговаря с държавния глава във връзка с чл. 99, ал. 5 от Конституцията и кръга лица, които може да бъдат назначени за служебен премиер.

"С държавния глава проведахме съдържателен и дълъг разговор по всички теми от дневния ред на обществото. Обсъдихме като важна и добра тенденция връщането на добрия диалог между партиите и се обединихме, че той трябва да продължи в предстоящата предизборна кампания", подчерта тя.

По думите ѝ двамата са разговаряли и за нейното "евентуално съгласие за приемане на поста служебен премиер". "Пред държавния глава препотвърдих моята позиция от преди няколко дни. А именно, че ярки политически фигури няма да допринесат нито за добрия тон и добрия диалог между партиите в една предизборна кампания, която трябва да продължи, нито ще повишат доверието в политическия процес", категоричена е Назарян.

Тя подчерта, че "ГЕРБ ще се яви на тези избори с равен старт с всички останали политически формации и ще се бори за честна победа".