Иззеха близо 5000 литра перилни препарати и 4 тона прах за пране във Видин
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Август 2024 18:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иззеха близо 5000 литра перилни препарати и 4 тона прах за пране във Видин Задържан е мъж, опитал да подкупи полицаи

/КРОСС/ В района на бул. „Ботевградско шосе" в София служители на СДВР забелязали прехвърляне на кашони от товарен в лек автомобил. При проверката е установено, че в товарният автомобил превозва голямо количество перилни препарати в кашони, без документи за произход и за покупката им. Единият от водачите на автомобила се опитал да даде подкуп на полицаите, в размер на 1000 лева, в опит да осуети проверката на микробуса.

В превозното средство органите на реда открили около 3500 литра течен перилен препарат - над 150 кашона, съдържащи пластмасови туби с вместимост шест литра, пълни с течност и с надпис на популярна марка, както и 20 кашона с метални туби с различна вместимост и с надпис „зехтин". В лекия автомобил също били намерени пет кашона с туби, пълни с течност, за която няма необходимите документи.

Следите отвели разследващите към Видин, където на 2 август в работата по случая се включили и криминалисти и икономически полицаи от областната дирекция. При проверка в имота на 45-годишен видинчанин полицаите открили четири палета - всеки с по 80 десеткилограмови опаковки прах за пране с надпис на известни марки.

Палетите били натоварени в паркиран в двора товарен автомобил с видинска регистрация. В друг товарен автомобил със софийски номер, паркиран на улицата пред имота, полицаите установили стекове с общо 2100 пластмасови бутилки, всяка една с вместимост 200 милилитра, обозначени отново с надпис на известна козметична марка.

Последвало претърсване в складово помещение, наето от мъжа, където били установени още 288 пластмасови туби с вместимост пет литра и 60 десеткилограмови пакета, етикирани с известни марки за перилни препарати. Стоката е иззета.

44-годишния мъж, който опитал да подкупи полицейски служители е задържан за 72 часа и с повдигнато обвинение, а другият е разпитан и освободен.